Witte donderdag voor pasen maken wij zoals gebruikelijk onze uitzending met als studiogast Dries Jonker hij is bestuurslid van het Cultuurfonds Hattem. Zij vieren hun eerste lustrum, zij hebben veel projecten en evenementen kunnen ondersteunen. Dat wil men ook in de toekomst blijven doen met als doel Hattem nog mooier te laten maken en zijn dan de stad al is.
In verband met het jubileum heeft het Cultuurfonds Hattem een speciale waarderingssubsidie ingesteld voor aanvragende niet helemaal aan de doelstelling voldoen. Sinds de oprichting hebben zij diverse initiatieven kunnen ondersteunen. De bevordering van Cultuur, Natuur en samenbindende initiatieven wil ondersteunen. In het kader van het 5-jarig bestaan heeft het bestuur van CFH een speciale waardering in het leven geroepen. Zij hebben hiervoor een Rolf Olland Cultuurprijs in het leven geroepen. Als je een organisatie kent die zich inzet of ingezet heeft voor verbindende initiatieven op gebied van cultuur en natuur in Hattem. Nomineer hem of haar dan voor de nieuwe Hattemse Cultuurprijs. De Rolf Olland cultuurprijs is een eerbetoon aan de vorig jaar overleden oprichter de heer Rolf Olland. De prijs heeft een twee jaarlijks karakter en wordt uitgereikt tijden de zomerbijeenkomst van de Gemeente hattem op 30 juni 2023.
Dolf heeft ons veel verteld over zijn passie voor beeldhouwen, hij geeft ook cursussen bij Steen Goed atelier Beernink in Hattem . hij heeft zelf mooie stukken gemaakt wandtegels etc. Dolf heeft ook nog verteld over zijn passie voor zingen momenteel zingt hij Hattems Mannenkoor. Zij hebben afgelopen zaterdagavond in de Andreaskerk een concert gegeven voor de slachtoffers van de aardbeving Turkije en Syrië. zij ontvingen hiervoor een cheque van 2000 euro aan de organisatie. In 2024 viert het koor zijn 100-jarige Kortom Dries is een man die helemaal opgaat in de Hattemse samenleving.
Tweede uur.
1. Interview met Eva Petra Simon zij heeft 14 jaar lang met veel energie gewerkt voorVeluwe Duurzaam. Helaas zijn zij genoodzaakt om te stoppen. Eva Petra haar man Gerard heeft op een bepaald moment ook meegeholpen, De organisatie had maar liefst 70 vrijwilligers. Zij hebben nog werkzaamheden in Elburg en Ermelo. Zij zijn erg teleurgesteld dat zij moeten stoppen.
2. Interview met Conny Weneker van Openbaar Onderwijs Zwolle op vrijdag 14 april wordt de Grote Peuter Dag georganiseerd op alle basisscholen. Op vrijdagochtend van 9.00 tot 11.30 gaan de deuren open van de basisscholen in Zwolle en regio.
3. TV Overzicht
4. Muziek uit het Verleden
5. Berichten uit Hattem en omgeving.
Techniek; Jan Boeve en Gerrit Naber (Gerrit redactie en regie)
Presentatie; Marijke Riesebeek