Gelukkig was de storm Pogy gaan voorbij zodat wij weer op een verantwoorde manier naar Hattem konden gaan.
Studiogast deze week bij RTV Hattem in het IJsselmagazineis Henri Bouwmeester al jaren bekend in de media als journalist met zijn eigen Media bedrijf dat hij jaren heeft gehad. Momenteel houdt hij zich bezig met de streekomroep. Allereerst RMC DE Nieuwe Hanze sinds 2014. Nu gaat dit over op de streekomroep Streekomroep 1 IJsseldelta de site is nog in bewerking.
Het bestuur is volop aan het werk om deze omroep een gezicht te geven, zodat het eind 2023 enigs weer enkele stappen verder is en in ieder geval de website online met nieuws uit de regio. RTVFokus gaat om diverse redenen niet meedoen. Zonder Fokus Zwolle verder met de streekomroep. De rijksoverheid wil de lokale journalistiek een kwaliteitsimpuls geven en stelt daar ook geld voor beschikbaar. RTV1IJsseldelta heeft een bestuur. Dat bestaat uit: Voorzitter Henri Bouwmeester, Secretaris Wim Hoogers en penningmeester Roelofjan Smit.
Wij zullen nog regelmatig van deze organisatie horen.
Tweede uur:
1. Interview met Angela van Erven van de De Hattemer over de zomerstop van 4 weken de wekelijkse uitgaven van het weekblad. Tevens over de winnaar van de Rolf Olland Cultuurprijs. De eerste winnaar is geworden Henk Libert, hij was ook één van de oprichters van het Cultuurfonds. De prijs is een waardering en aanmoediging voor mensen en organisaties die zich inzetten voor de Hattemse samenleving.
Een aanmoedigingsprijs was er voor twee jongeren Eline Schakelaar en Jeroen Scheffer. een prijs van 1.000 euro. Zij zijn de gezichten achter Maestro van Hattem en momenteel bezig met het project Kleurrijk dat wordt georganiseerd in het kader van het Hanze jaar.
2. TV Overzicht.
3. Muziek uit het Verleden.
4. Interview met Koos Visser Wollig Landleven fair Kasteel Vosberg in Heerde Zaterdag 8 juli van 11.00 tot 17.00 uur bij Kasteel Vosbergen.
5. Nieuwsberichten uit Hattem en omgeving.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber (redactie)
Presentatie: Marijke Riesebeek