Vandaag is Dirk Haasjes te onze studiogast. Dirk is Erfgoedvrijwilliger voor de gemeente Gemeente Zwolle , Gemeente Heerde en Gelders Landschap en Kastelen. Burgerwetenschappers ontdekken meer dan 1000 nieuwe grafheuvels op de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Eerst speuren zij online hoogtekaarten.Daarna gingen vrijwilligersstudenten en Archeologen samen het veld in om de gevonden resten te controleren. Dit onderzoek leverde onder anderen verdubbeling van het aantal bekende grafheuvels op in dit gebied. Op 26 januari werden de resultaten feestelijk gepresenteerd en kreeg het project de prestigieuze European Hermitrage/Europa Nostra Award 2022 en deze prijs werd uitgereikt uit handen van Europa Nostra secretaris-generaal mevrouw Neska Quaedvlieg-Mihailovic en adjunct-hoofd van de Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commissie, mevr.Klasja van de Ridder. Voor meer info kijk op de site Erfgoed Gelderland. en zoek naar grafheuvels in Gelderland.
Tweede uur:
1. Interview met Bert Kieft van de Lionsclub Hattem over het huiskamer filmfestival op zaterdag 11 februari. De kaarten hiervoor zijn uitverkocht.
2. TV Overzicht
3. Rubriek Muziek uit het Verleden.
4. Interview met Steven Pleiter over de Jazz in Hattem Herman Nijkamp komt zondag 12 februari optreden met zijn kwartet. Het concert wordt georganiseerd in Brasserie de Konijnenberg in Hattem van 16.00 tot 18.00 uur.
Het Herman Nijkamp vocalist en trompettist verder bestaat het kwartet uit Erik Poorterman op drums, Lucien Matheeuwissen op contraba en Peter van Santen op piano.
Dit was weer een overzicht van ons programma.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber, Redactie en regie; Gerrit Naber
Presentatie; Marijke Riesebeek.