Na een week geen uitzending vanwege onderhoud mogen wij vandaag weer radio maken bij RTV Hattem.
Onze studiogast deze week is Jan Slagboom uit Hattemerbroek. Hij woont 24 jaar in Hattemerbroek inmiddels gepensioneerd.
In 2022 is Jan Slagboom uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger. Deze onderscheiding kreeg hij uitgereikt door Jan Vriend directeur-bestuurder van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Jan Slagboom zet zich in voor de organisatie stichting met name de weidevogelgroep Randmeerkust waar hij tevens de coördinator van is.
De weidevogelgroep Randmeerkust heeft inmiddels 45 vrijwilligers, maar u kunt zich nog altijd aanmelden. Zij welken samen met veel boeren en proberen ook de nesten op de akkers te beschermen, zodat tijdens werkzaamheden deze nesten worden ontzien. Er is bij het werk nog ruimte voor veel vrijwilligers, U kunt zich opgeven bij Jan j.slagboomo@planet.nl of de stichting SLGelderland.
Tweede uur:
Ingelast: interview met Bert Wijnhoud van het 4 en 5 mei comité . Hij vertelde over de bevrijdingsdag van Hattem op 18 april. Er zijn die dag veel activiteiten met name op de scholen.
1. Interview met Gijsbert Pellikaan tuincoach Duurzaamheidsloket Noord Veluwe Als tuincoach help je bewoners gratis op weg.
Is de tuin klaar voor het veranderde klimaat?. De vrijwillige tuincoaches zijn experts op gebied van aanpassen van de tuin aan extremere weersomstandigheden. Zij staan klaar om te adviseren.
2. Interview met Judith Bartél van het Anton Pieck Museum Hattem na de verbouwing wordt het museum officiël geopend op 19 april 2024. Marleen Sanderse, de burgemeester van Hattem gaat deze opening verrichten. Tijdens de verbouwing is er voor de mindere mobiele bezoeker een lift geïnstalleerd. Er zijn vanaf nu drie bijzondere tentoonstellingen te zien.
Expositie 1. Olieverven van Anton Pieck van 9 april t/m 5 januari 2025.
De opening 19 April 2024 (voor genodigden.
Expositie 2. De wolf en de Zeven geitjes sprookje voor de Efteling. van 9 april t/m 30 maart 2025
Expositie 3. ‘Illustraties voor opa Jan van Marius van Dokkum in Het Atelier
Er zal allerlei merchandise te koop zijn.
Verder hadden wij nog enkele berichten uit Hattem en omgeving.
Rubriek: Muziek uit het Verleden.
Geen TV Overzicht.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber
Redactie en regie: Gerrit Naber
presentatie: Marijke Riesebeek