De allereerste uitzending van 2024 gaat van start. Een van de Plastisch Chirurgen van Isala Ziekenhuis Zwolle is bij ons te gast. Ditmaal is dat Fleur Brölmann . zij houdt zich bezig met hand-pols problemen daar is men gespecialiseerd in de juiste problemen hier is de expertise op gebied van handletsel
en aandoeningen. Met de jaarwisseling was er weer veel letsel met vuurwerk. Kinderen hadden verkeerd vuurwerk af geschoten waardoor er ernstig letsel was ontstaan en dat geeft grote problemen om dit zo goed mogelijk op te lossen. Dit zijn geen gemakkelijke operaties in sommige gevallen blijft levenslang letsel over!
Tevens komen er borst reconstructies op haar pad, mensen hebben hierbij meerdere mogelijkheden, met de patiënt wordt overlegd welke mogelijk de beste zou zijn en de voorkeur heeft. Deze operaties hebben wel een lange herstelperiode. Ook kan het voorkomen dat de ingebrachte protégé lekkage veroorzaakt, deze moet dan worden vervangen. In overleg met de verzekeraar wordt naar een oplossing gezocht. Fleur houdt zich ook bezig met directe borst reconstructies met eigen weefsel (DIEP) en uitgestelde operaties met eigen vet weefsel (AFT)
De schisis operatie is zij mee bezig om deze te leren. Van elke duizend kinderen die worden geboren hebben er twee schisis. Dit probleem is vaak goed te behandelen en hoeft geen beperking te zijn voor een volwaardig leven. Het schisisteam in Isala is een van de meest ervaren teams in Nederland. Zij staan u met raad en daad bij in de zorg. Wij danken Fleur Bögmann voor haar komst en hopen haar nog eens weer te spreken.
Tweede uur:
1. Interview met Steven Pleiter van Jazz in Hattem zondag 14 januari is er een optreden van de Goodman Moods in de Dutch Golf Hattem. Aanvang 16.00 – 18.00 uur Konijnenbergweg 3, na afloop van het optreden kan men tegen betaling gebruik maken van de “Jazzhap”.
2. Muziek uit het verleden.
3. Interview met Evert van Olst van de IJsvereniging Hattem. Hoe is de gesteldheid van het ijs en kan er weer geschaatst worden? Van woensdag op donderdag is het ijs 7 cm aangevroren. Donderdagmorgen waren er dan ook al schoolklassen aan het schaatsen, hopen dat de dooi nog even wacht.
4. Nieuwsberichten uit Hattem en omgeving.
Techniek: Jan Boeve
Redactie en regie: Gerrit Naber
presentatie: Marijke Riesebeek