Met al die regenachtige dagen gaan wij proberen een zonnig programma voor u te maken. Onze studiogast is Mirjam Reyneveld van de Zwolse Theaters.
Zij werkt daar als jeugdprogrammeur en talent ontwikkeling.
.
Na enkele omzwervingen is ze vier jaar geleden begonnen in Zwolle. In 2020 was helaas de corona crisis en werkte ze alleen maar online, haar collega’s kende ze alleen maar vanaf het scherm.
Gelukkig werd dit een jaar later beter.
In de Zwolse Theaters werken zo’n 50 mensen; full-en-parttime. Hoe komt een nieuw programma tot stand.
Met collega programmeurs bezoeken zij Theater presentaties en hebben overleg met elkaar wat een mooi programma zou kunnen zijn, hoeveel bezoekers zouden ze kunnen verwachten bij dat programma, wat de toegangsprijs zou moeten zijn en wat het uiteindelijk zou mogen kosten om deze voorstelling in te huren. Zij beginnen al één jaar van te voren met bespreken wat voor Zwolle een goed programma zou mogen zijn. Meestal wordt gezamenlijk een datum geprikt. Voor hele grote producties soms meerdere dagen Theater Overdag is een nieuwe actie binnen veel theaters. Iedereen die overdag tijd heeft en misschien dit liever zou doen is hier nu ruimte voor. Tenslotte is er een sponsor gevonden de langste dag”>Visit Hattem Langste dag.Op zaterdag 22 juni vanaf 8.00 uur s’morgens gaan veel winkels in Hattem open en kunnen er artikelen met hoge korting worden gekocht. Daarbij zijn eiallerlei leuke activiteiten.
2. Interview met Sandra Oldengarm bestuurslid van de Zwolse Grachtenrace a.s. zaterdag 15 juni in Zwolle.
Dit sportevenement is een waar fenomeen, dit jaar hebben ze maar liefst 75 teams die zich hebben ingeschreven vanuit heel Nederland. De deelnemers roeien een race van ruim 15 kilometer het keerpunt is bij de Mastenbroekerbrug op het Zwarte Water. De heren starten om 10.45 uur en de dames om 13.15 uur.
3. De rubriek Muziek uit het verleden.
4. Berichten uit Hattem en omgeving.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber.
Redactie en regie: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek