De studiogast van deze dag is de wethouder Koen Castelein van de Gemeente Hattem. Hij heeft zijn studieplek gevonden in Groningen bij de Rijksuniversiteit waar hij diverse studie’s heeft afgerond. Sinds zijn studietijd is hij politiek actief, daar heeft hij diverse functies vervuld, nog steeds actief voor D66 in de landelijke commissie.
Hij heeft o.a. het tweede kamer verkiezingsprogramma voor D66 geschreven.
Hij woont nu al een aantal jaren in Hattem en dat bevalt heel goed samen met zijn vrouw en drie dochters. Hij is bij de laatste verkiezingen gevraagd om als wethouder in de nieuwe Gemeenteraad van Hattem zitting te nemen.
Hij heeft ons geïnformeerd wat er allemaal speelt in Hattem. met name het woonprogramma voor de raad en naar de raad gestuurd! Basisvraag daarin is:
“Hoe zorgen we voor voldoende passende huizen in Hattem”
De nieuwbouw in Hattem zo’n 1100 woningen moet erbij komen in Hattem, maar voordat deze er staan wordt wel 2030. Kortom Koen heeft zoveel te vertellen dat hij wel meerdere uren kan vol praten.
Tweede uur:
1. Interview met Berenice van Woerden over het multicultureel koor Doenja gaat weer van start op 27 februari in Epe van start en tweede koor in Wapenveld in Groot Stokkert, wilt u meer weten; Telefoonnummer: 06-83237789 of een mail sturen naar Berenice b.vanwoerden@cultuurpleinnoordveluwe.nl . Tevens is er een TextielLab in Heerde. wilt u meer weten Textiellab
2. Interview met Eric van de Berg over de Stichting Welzijn Hattem over de uitbreiding van het spreekuur in de De Open Poort Hattem
Het spreekuur wordt om de twee weken gehouden in de even Inwoners van Hattem kunnen tussen 10.00 en 11.00 uur terecht voor hun vragen.
6. Berichten uit Hattem en omgeving.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber
Regie en redactie: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek