Terwijl het ijs nog op de vijver lag, evenals sneeuw op stoepen en straten konden wij toch veilig naar Hattem rijden. Studiogast deze week is Wim Hoogers voorzitter bij RTV Hattem een omroep die zeer actief is waar de programmering helemaal vol zit. Wel wil men proberen meer naar buiten getreden met zijn, haar uitzendingen, denk b.v. aan en politiekcafé. een sportcafé, live bijeenkomst in een ouderen centrum en bedenkt u het maar. Wij hebben nog steeds meer medewerkers nodig om dit allemaal te kunnen organiseren. Over niet al te lange tijd zal er ook weer een Open Dag zijn en dat er misschien op deze manier meer aanmeldingen komen.
Tevens is Wim Hoogers betrokken bij de Streekomroep, hij zit in het bestuur als secretaris van de Streekomroep IJsseldelta.
Hij heeft daar uitgebreid over verteld. In 2025 moet de streekomroep staan; Hattem, Kampen, Zwartewaterland en een nieuwe omroep Zwolle. Helaas zoals het zich nu laat aanzien gaat RTV Fokus niet mee in her nieuwe concept wegens vele redenen. In 2024 worden de nieuwe licenties voor de nieuwe Mediawet gegeven. Men is tevens nog met vele zaken in voorbereiding, o.a. de vorming van een PBO, waarin alle organisaties in de samenleving vertegenwoordigd zijn. Later veel meer nieuws. De nieuws voorziening staat al goed op de rit met vele journalisten en fotografen voor mede de website. wij proberen u op de hoogte te houden.
Tweede uur:
1. Interview met Ellen Pels over het project Voor de Kunst en de Stageband.
Ellen houdt zich bezig om voldoende geld binnen te krijgen voor dit project.
Voor de Kunst
Via crowdfunding is het de bedoeling om de optredens 3 keer; 3 februari – Zwolle, 4 februari – Hoogeveen, 9 februari – Assen. Het zijn drie dubbel concerten, het bestaat uit nummers die Ellen allen speciaal hiervoor heeft gecomponeerd.
Kijkt u op hun website en zie op deze manier het laatste nieuws, ook wat er aan geld binnen is en welk bedrag men nog te gaan heeft. Na afloop draaiden wij een eigen geschreven, gecomponeerd nummer van Ellen Pels-“the dark site of me”
2. TV Overzicht
3. Muziek uit het verleden
4. Interview met Janine Verduijn van het Geheugensteunpunt Hattem en de afdeling Oost-Veluwe van Alzheimer. Met als onderwerp; ‘is het vergeetachtigheid of dementie?’
Maandag 22 januari2024
Tijd van 19.30 tot 21.00 uur
Locatie: de Salon van de Stichting Hattem in MFC de Marke Daendelsweg 2 in Hattem.
Toegang is gratis, koffie en thee staan om 19.15 uur klaar
.
Gastspreker is Marie-Josée Andringa, zij was jarenlang werkzaam als specialist, zij kan u vertellen over hoe je het beste kunt omgaan met mensen met dementie en wat deze aandoening dementie teweeg brengt bij mensen die deze ziekte hebben in hun omgeving. Hoe werken de hersenen en hoe komt het dat mensen meer vergeten naarmate ze ouder worden. Als je weet wat er gebeurt in het hoofd van iemand met dementie, dan begrijp je beter hoe je met hem of haar kunt omgaan.
5. Berichten uit Hattem en omgeving.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber
Redactie en regie: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek