Op deze zonnige dag hebben wij twee studiogasten: t.w. René de Heer en Erik de Lobel. René de Heer is oud wethouder van Zwolle en stategisch omgevings manager bij Publyonsom.com.
Eric de Lobel programmeur van Hedon-Zwolle Bevrijdings Festival Zwolle 2024
1e uur: Réne de Heer met hem kijken wij terugloop zijn periode Zwolle. Tien jaar gemeente raad en 12 jaar wethouder de burgemeester was in die tijd Henk Jan Meijer. René heeft de jaren in Zwolle een mooie tijd gewerkt maar heel veel uren gemaakt. Hij heeft van deze periode genoten zo te horen, maar werkte zoveel dat hij voor zijn kinderen weinig tijd had. Na de nieuwe verkiezingen en de keuze was gemaakt werd wie de nieuwe wethouders werden.
Is René zich gaan beraden wat hij daadwerkelijk wilde gaan doen. Men vroeg hem ook wat zijn droom was, of hij zijn droom zou kunnen uitvoeren.ik vroeg hem waarom hij niet had gesolliciteerd op een burgemeesterfunctie. Hij had daar over nagedacht maar dat betekende wederom weinig thuis zijn. René kwam in gesprek met Isabelle van Rossum werkzaam in een bedrijf dat zich bezig hield met de Energietransitie. 1 september 2022is René hierin gestapt en vormt hij de directie binnen, Publyon Som in Utrecht. Een bedrijf met twee directieleden;
Isabelle van Rossum en Rénee de Heer
actief in de energietransitie.nu werken zij inmiddels met twaalf medewerkers. Kortom voldoende werk voor hen, meer te vinden op internet.
2e uur: Erik Delobel werkzaam bij Hedon Zwolle en hij is daar programmeur. dan regelt hij ook de line-up van Bevrijdingsfestival Overijssel/Zwolle 2024. Voor de officiële opening speelt orkest De Vuurvogel net terug uit America onder leiding van Albert Dam met Erik Mesie (zanger bij Toontje Lager) en Bas Treub. Na dit optreden vindt aansluitend de openingsceremonie plaats met de veteranen en het ontsteken van het Bevrijdingssvuur gebracht door de lopers van atletiekvereniging AV PEC 1910. Erik heeft met ons een aantal artiesten besproken en muziek van hen laten horen.
Hij kon ons vertellen dat Chef Special (net geopereerd) weer mee kan doen. Toestemming van de arts.Ambassadeurs van de Vrijheid zijn:
Wende, Son Mieux,Claude en Fleming zi verspreiden dit jaar de boodschap van Vrijheid door heel Nederland.
In Zwolle komt Flemming.

Wij hebben muziek laten horen van: Koffie Collignon, Sticks, Elpefant, Hiigo, Micha en personal Trainer en tenslotte van Suzan en Freek de alsluitingsact.
Wij hopen allemaal op droog weer want anders zullen wij toch problemen krijgen met de optredens