Deze dag gaan wij weer over een medisch onderwerp praten. Dr. Adriaan Mostert is onze studiogast. Werkzaam in Isala Ziekenhuis Zwolle, als Orthopedisch Chirurg zijn aandacht gebieden zijn Kinderorthopedie vooral klompvoetjes, wervel, knie en heup prothesiologie en traumatologie. Adriaan in geboren in Winschoten. Hij heeft gestudeerd in Groningen.
Daarna verhuisd en gewerkt in Leiden en Delft. Tijdens het werkt in Delft tevens moeten studeren want hij had ambities om orthopeed te worden. Toen hij als röntgenlaborant de chirurg bezig zag wist hij het! Dat wil ik doen en dat is gelukt.
In 1998 starte hij in het Weezenlanden en Sophia ziekenhuis daarna gingen deze klinieken samen onder de naam Isala Klinieken. Trauma chirurgie heeft zijn hart het is erg gevarieerd en daarom juist zo interessant. Ieder jaar gaat hij mee met het Isala Team dat naar Ghana gaat. Twee maal per jaar gaat er een isala team naar toe in voor -en -najaar.
Maar dat is nog niet alles, hij is gestopt in Isala en gaat met pré pensioen, zijn opvolger is ingewerkt dus een goed moment om te stoppen, maar hij gaat zeker niet achter de geraniums zitten.
Hij gaat vrijwilligers werk doen voor Mercy Ships tijdje geleden is hij benadert door de organisatie of dit iets voor hem was? Hij heeft dit opgepakt moest wel door de tweede ballotage commissie in Texas-Liverpool. Nu is hij geselecteerd om aan de slag te gaan. Merci Chips helpt de mensen in ontwikkelingslanden landen met medische operaties. Het schip heeft 6 operatiekamers en 400 bedden, gratis gezondheidszorg aan mensen in Afrika, Senegal daar zal hij vanaf juli zes tot 8 weken gaan werken.
Zijn collega’s in Isala zullen hem missen, maar dat zal bij hem ook zo zijn!
De afscheidsreceptie moet nog plaatsvinden, dat gaat zeker gebeuren.
Wij bedanken dr. Adriaan Mostert voor zijn komst naar onze studio.
Tweede uur:
1. Interview met Ben Kanis oever Sprokkeldag en proeverij Boerderijmuseum deze activiteit is op zaterdag 24 februari van 10.00 tot 16.00 uur. Veel gerechtjes te proeven uit vele landen, maar natuurlijk ook uit Nederland, zoals balkenbij en snert. Voor meer informatie mail naar; info@boerderijmuseum.nl
2. Interview met Lianne Booijink manager van het Ronald McDonaldhuis Zwolle over de OPEN HUIZEN DAG op 28 februari vanaf 11.00 tot 15.00 uur. Geheel vrijblijvend kun je op die dag de huizen binnenlopen en geïnformeerd worden over het werk dat zij verrichten. Op 23 mei is er weer een Benefiet golftoernooi Zwolle
je kunt je nog opgeven voor een flight. Tijdens de flight worden er culinaire hapjes geserveerd.
3. TV Overzicht.
4. Rubriek: Muziek uit het verleden.
5. Nieuws uit Hattem en omgeving.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber
Redactie en Regie: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek.