Onze studiogast is vandaag; Burgemeester Marleen Sanderse met haar hebben wij over veel onderwerpen gesproken; Veiligheid in de Noord-Veluwe centraal met Integraal Veiligheidsplan 2024-2027. Samen met Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek. Ze hebben samen het integraal veiligheid Plan gepresenteerd. Dit plan richt zich op een integrale aanpak van de thema’s Jeugd, Veiligheid, ondermijning en digitale criminaliteit. De prioriteiten van IVP 2025 -2027 leiden tot concrete acties en samenwerking.
Marleen heeft in de gemeente Hattem gesproken met de twee politie agenten Willem en Paul. Er zijn reeds 9 BOA’s in Hattem en zij hebben inmiddels een auto. Sinds 2012 werken de gemeenten, het Openbaar Ministerie en politiebasisteam Veluwe Noord om samen werk te maken van een veiligere omgeving. Ze doen ditdoor het opstellen van een meerjarig integraal Veiligheidsplan en dit te vertalen naar jaarlijks uitvoeringsplannen.
Door deze gezamenlijke inzet wordt het veiligheidsbeleid effici├źnteren en van betere kwaliteit.
Burgemeester Marleen Sanderse houdt ons op de hoogte.
Verder hebben wij nog even aandacht besteed aan 27 april Koningsdag wat is er allemaal te doen. Burgemeester Marleen Sanderse moest die dag “De mooiste versierde straat zoeken in Hattem” dit is de Dorsweg geworden.
verder wat er zo ter tafel komt.
Tweede uur:
1. Interview met Marjan Fokke van IVN Zwolleover de voorjaarswandeling in het Zalkerbos.
2. Interview met wethouder Koen Castelein over de fiets Bingo van de Noord Veluwe.
3. Muziek uit het verleden.
4. Berichten uit Hattem en omgeving.
Techniek; Jan Boeve en Gerrit Naber
Regie en Techniek; Gerrit Naber
Presentatie; Marijke Riesebeek