De laatste donderdag voor Pasen maken wij natuurlijk ons IJsselmagazine.nl bij RTV Hattem.
Onze studiogast is Margriet Brouwer wethouder in het college van B&W van de Gemeente Hattem.
Zo’n kleine twee jaar doet zij dit werk. Wie is nu Margriet Brouwer; zij wil zich graag inzetten voor het mooie Hattem. In 1987 is zij in Hattem komen wonen samen met haar echtgenoot Manfred heeft zij drie kinderen. Zij is aangesloten bij de Cristen Unie Hattem.
Margriet was nog op zoek bij de eerste Hattemse baby “Saar” van 2024 op 15 februari reikte zij daar het Boekstartkoffertje uit. dit is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord Veluwe.
In het boekstartkoffertje zitten twee voorleesboekjesen een lidmaatschap van de bibliotheekvoor de baby Saar.
Margriet wil met deze kraamvisite aandacht vestigen op het belang van samen lezen “voorlezen” en samen prentenboeken bekijken versterkt de band met je kind. Dit begint al bij Baby’s
Margriet heeft een uitgebreide portefeuille. Zij is o.a. Projectwethouder IKC-vorming. Nieuw Integraal Kindcentrum, men is van plan op de Noordgouw zo’n centrum te bouwen voor Kinder Opvang, kleuterschool en basisschool. Een tweede integraal Kindcentrum is een diep gekoesterde wens van dit college.
Verder kwamen de onderwerpen Werk en Inkomen – Economie heel belangrijk voor Hattem, ook is er bij de gemeente Hattem een werkmakelaar om mensen die nog niet werken naar WERK te begeleiden. Dit is Marit van Putten.
De gemeente is verantwoordelijk voor re-integratie van mensen die kunnen werken. Sommige inwoners hebben tijdelijk of permanent ondersteuning nodig om in hun levensonderhoud te voorzien. Kortom daar op het loket van de werkmakelaar kan men geholpen worden. Welzijn en Sport in Hattem wordt veelal verzorg door Hub Hattem. Zij bieden erg veel wat voor de sport activiteiten een geweldige oplossing is. Volg ze via Facebook of Instragram. Tevens hebben wij nog kunnen praten over het Taalpunt Hattem het project lezen en schrijven ook voor onze Statushouders erg belangrijk. Zij heeft een hele mooie en goede samenwerking metStichting Welzijn Hattem. voor Welzijn en alle hulp die er in Hattem is.
Voor eer info bekijkt u als op internet. Samen met haar kinderen had zij mooie muziek uitgezocht.
Tweede uur:
Onze interviews konden geen doorgang vinden vanwege een telefoonprobleem.
Zoals:1. Visit Hattem met Marije van Loenen en Duurzaamheid Loket Noord Veluwe de heer Gijsbert Pellikaan , tuincoach bij deze organisatie.
Verdere Onderwerpen:
TV Overzicht
Muziek uit het verleden
Nieuwsberichten uit Hattem en omgeving.
Wij draaiden het hele uur Nederlands Talige Muziek.
De telefonische interviews gaan wij alsnog doen over twee weken.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber
Redactie en regie: Gerrit Naber
Presentatie:Marijke Riesebeek

DONDERDAG 4 APRIL GEEN UITZENDING VANWEGE TECHNISCH ONDERHOUD.