Schrikkeldag 29 februari uitzending.
Twee dames zijn te gast bij ons; Yfke van der Vet en Gerjanne Overweg Ze werken beide bij Zoethout samen voor jou. Yfke van der Vet manager ambulance begeleiding en beschermd wonen, leidinggevende vragen zoals hoe regel ik mijn huishouden en hoe doe ik mijn administratie. Zoethout bied ik jou persoonlijke ondersteuning om zo zelfstandig mogelijk te wonen, werken en leven.
Zij draagt actief bij aan het vergroten van de zelfstandigheid en en zelfredzaamheid van de ongeveer 80 cliënten.
Yfke is ook bij gesprekken met belangrijke mensen, meeste hulpvragen psychosociale vlak. Met alle partijen in Wapenveld, Heerde en Welzijn Hattem die deze cliënten hulp bieden.
De woonlocatie De Wijlanderij in Wapenveld heeft tien woningen, waar mensen wonen die lichte vorm van begeleiding nodig hebben. Na afloop kunnen zij doorstromen naar een eigen woning met ambulante begeleiding.
Gerjanne Overweg functie vrij divers b.v. woonbegeleider in Wapenveld, persoonlijk begeleider. Zij is ook betrokken bij het eetcafé in Wapenveld en Heerde.
In Hattem de Waag op dinsdag 16.30 tot 17.00 uur komt een groep van allereerst 5 mensen en dat liep uit naar 25 mensen eten voor € 3,00. Aanmelden is belangrijk mail naar welkom@zoethout.nl of bel even of ga langs als dit lukt.
Samen met Cliënten kook zij om de maaltijd te bereiden. De mensen snijden b.v. de groente, dekken de tafel.
1 Maart bestaat Zoethout 10 Jaar, voor alle vrijwilligers is er een gezellige avond geregeld, allereerst bowlen en daarna lekker uit eten, samen met alle vrijwilligers en cliënten. Men probeert altijd gezond te eten. Tevens worden er allerlei dagbesteding activiteiten georganiseerd. Waar iedereen via Zoethout aan mee kan doen. Gezellige avond eerste vrijdag van de maand. Knutselen en nog veel meer.
Tweede uur:
1. Interview met Gerard van der Werf van Hattem Petanque (Jeu de Boules) Op woensdag 28 februari zijn een aantal cursusdagen van start gegaan. De deelnemers worden uit alleen wegwijs gemaakt met de regels van het speelbaar krijgen ook les in technieken van het gooien. Op 6 en 13 maart zijn er nog twee ochtenden van 10.00 tot circa 12.00 uur. Aansluitend bestaat de mogelijkheid om aansluitend mee te doen op de 2e cursusdag. U kunt zich nog aanmelden voor de cursus, stuur een mail naar: gerard@hattempetanque.nl of via telefoonnummer; 06-22914721.
2. TV Overzicht
3. Rubriek Muziek uit het Verleden
4. Interview met Roelof Oostindïen over de voorjaarstocht Hattem 2024 van de Lionsclub Hattem voor 24 April kunnen zowel oldtimers als youngtimers zich inschrijven voor deze voorjaarstoer, langs de mooiste plekjes in de ruime omgeving van Hattem. Verzamelen op 14 april tussen 9.30 en 10.00 uur bij de Dutch Golf aan de Konijnenbergweg 3 in Hattem. Reserveren kan per email, lionsrallycommissie@gmail.com .
5. Berichten uit Hattem en omgeving.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber.
Redactie en regie: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek