Terwijl op de Normandische strand het aftellen gaande is voor het vieren van de 80ste verjaardag van D Day 1944 -2024 in Normandië gaan wij het programma IJsselmagazine bij RTV Hattem maken.
Onze studiogasten zijn Noortje van Eerden en Lucas Molenaar van de Noorderlicht Band. Beide studeren voor de richting Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium hun laatste jaar. Gitarist Bart Nonkes speelt ook mee met hun band Noorderlicht.
Zij presenteren in juni 2024 hun debuutalbum met de titel: “Come Back Home”.
Op 13 juni wordt bekend of zij zijn geslaagd voor hun opleiding bij ArtEZ, nadat zij in Hedon Zwolle hebben opgetreden als afstudeerproject.
Op de site Hedon Zwolle maar ook op hun eigen site:Noorderlicht band kun u kaarten kopen voor dit concert.
Als Noortje geslaagd is voor de opleiding conservatorium ArteZ in Zwolle vervolgd zij haar opleiding op het conservatorium in Enschede. Lucas gaat aan het werk als docent en wat er allemaal zo voorbij komt!
Tweede uur:
1. Interview met Ellis van der Zee van IVN Zwolle, zij vertelt over de wandeling op het landgoed Soeslo zondagmiddag 9 juni om 14.00 uur. het landgoed ligt in de buurt van Wythem. Het landgoed heeft mooie specifieke kenmerken en de natuur is heel afwisselend. Vrijwillige gift wordt op prijs gesteld.
2. TV Overzicht.
3. Muziek Uit Het Verleden.
4. Interview met Saro van Cleynenbreugel, hij komt vertellen over de Hoogstambrigade Hattem, zij zijn opgeleid door Stichting Landschapsbeheer Gelderland de vrijwilligers Hoogstambrigade Hattem zoeken versterking.. Zij werken regelmatig in waardevolle boomgaarden. Meedoen? De eerstvolgende werkdag is op 15 juni, HBS Hattem verzamelt om 9.30 uur bij kinderboerderij ‘Dijkweitje op Brugge 1 in Hattem trek een stevige broek en schoenen aan, aanmelden is niet noodzakelijk.
5. Berichten uit Hattem en omgeving. Kijk ook op RTV Hattem.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber.
Redactie en regie: Gerrit Naber.
Presentatie: Marijke Riesebeek.

Uitzending gemist 1e uur: https://rtvhattem.nl/uitzending-gemist-radio/#1608553940521-3a2a0074-b680

Uitzending gemist 2e uur; https://rtvhattem.nl/uitzending-gemist-ra/ijsselmagazine-d-d-06-06-2024-2e-uur/