Wij zitten nog steeds na te genieten van een hele mooie middag voor alle vrijwilligers van de Gemeente Hattem in de Multifunctioneel Centrum De Marke De studiogast van onze uitzending is Germa Greving de directeur van Anno museum Zwolle het voormalig Stedelijk Museum Zwolle.
Al weer meer als een jaar oefent zij deze functie uit.
Allereerst was zij al negen jaar werkzaam over het Museum het Pakhuis in Ermelo zij is begonnen als stagière in Ermelo en uiteindelijk als directeur vertrokken.
Germa woont in Deventer en wil het Zwolse ANNO meer bekendheid geven. Zij doet dat samen met ongeveer 18 medewerkers en zo’n 30 vrijwilligers. Het museum is een samenwerking tussen afdeling Erfgoed en collectie Overijssel gezamenlijk dragen deze organisaties het museum Anno. Alleen voor de toegang tot het Drostenhuis moet men een ticket kopen.
Momenteel is er een expositie van Joan Derk van der Capellen tot den Pol (1741-1784) een eigentijds tentoonstelling, de tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 7 april 2024.
Men kan heerlijk genieten van een drankje en hapje in het museum en met mooi weer ook in de tuin genieten van de activiteiten en alles er om heen.
Wat nog belangrijk om te melden is dat Anno nu geregistreerd is als museum, zij zijn in 2024 lid geworden van de Museumvereniging en zij gaan hierdoor de Museumkaart accepteren. Ook met uw pasje van de vrienden loterij kun u terecht bij Anno.
Momenteel logeert de zilver ambtsketen die ooit is gedragen door de Hattemse patriot Herman Willem Daendels is door het Voerman Stadsmuseum Hattem in bruikleen aan Anno Stadsmuseum Zwolle.
Germa heeft ons veel vertelt over het museum Anno Stads Museum Zwolle zeker de moeite waard om een keer heen te gaan.
Tweede uur:
1. Interview met Margriet Brouwer wethouder bij de Gemeente Hattem zij was op de vrijwilligers bijeenkomst wat een geweldige happening. Een fantastische ontvangst met een hapje en drankje en een heerlijk stampot buffet. Zij heeft vele vrijwilligers gesproken en deze groep is heerlijk in de watten gelegd op dinsdag 6 februari.
2. TV Overzicht
3. Muziek uit het verleden
4. Interview met Bert Liebregt (Klarinet en alt sax) van Sandlake City Jazzband zij treden a.s. zondag 11 februari 2024 op bij de club Jazz in Hattem van 16.00 tot 18.00 uur. Bij de Dutch Golf in Hattem. Eventueel na afloop kan men gebruik maken van de jazzhap kosten € 17,50 pp.
5. Goed omgaan met dementie; Op maandagavond 12 februari organiseert de werkgroep Hattem Dementievriendelijk een training; GOED omgaan met dementie. Deze training is gratis toegankelijkvoor inwoners van Hattem. Aanmelden door een mail te sturen naar Janine Verduijn van het Geheugensteunpunt Hattem via hattem@hetgeheugensteunpunt.nl
Techniek : Jan Boeve en Gerrit Naber
Redactie en Regie; Gerrit Naber
presentatie; Marijke Riesebeek